Zorgmiddelen winkel

6 lichaamsdelen die je leeftijd als eerst verklappen

Geplaatst op

Ouderdomsverschijnselen beginnen bij mensen vaak zichtbaar te worden in dezelfde regio’s. Zorg extra goed voor onderstaande gebieden om de signalen van veroudering uit te stellen.

 

1. Handen

Je handen geven je leeftijd waarschijnlijk als eerst weg, omdat ze altijd blootgesteld worden aan de elementen. Vooral de zon heeft veel invloed op veroudering van de huid. Daarom is het belangrijk regelmatig zonnebrandcrème op je handen te smeren en de huid goed gehydrateerd te houden. Begin er wel op tijd mee, want als de eerste tekenen zich voordoen ben je waarschijnlijk al te laat.

 

2. Gezicht

Sproeten kunnen er schattig uitzien als je een kind bent, maar donkere vlekken op je gezicht als je ouder wordt zijn vaak onaantrekkelijk. Gelukkig zijn er manieren om je donkere vlekken te verlichten en je huidskleur te verhelderen, bijvoorbeeld door specifieke crèmes. Ook je dieet kan invloed hebben op je huid.

 

3. Oogleden

Naarmate je ouder wordt, zullen je oogleden oprekken en de spieren die ze ondersteunen worden zwakker. Er kunnen vetophopingen rond je oogleden ontstaan, waardoor je wallen krijgt. Naast een ooglift zijn er een paar dingen die je kunt doen, zoals het drinken van meer water, meer slapen en  minder zout eten. Er zijn ook crèmes die volgens velen de wallen verminderen.

 

4. Nek

Je nek ziet er vaak eerder ouder uit dan je gezicht, omdat de huid dunner is. Net als je gezicht is het aan te raden op tijd te starten met het gebruik van hydraterende crèmes. Het voordeel van je nek is dat je eventuele ouderdomsverschijnselen nog kunt verbloemen met een sjaal of een hoge boord.

 

5. Ellebogen

Helaas is er niet veel te doen aan de losse huid die zich op je ellebogen ontwikkelt. Je kunt proberen om een vochtinbrengende crème of zalf te gebruiken, of je kunt ook shirts met lange mouwen dragen. De meeste mensen hebben last van een droge huid op hun ellebogen naarmate ze ouder worden. De schuld ligt bij de zon, stress, roken, te weinig vocht en het verlies van zweet en olieklieren.

 

6. Haar

Niet alleen wordt je haar dunner en grijzer naarmate je ouder wordt, maar het wordt ook droger en brozer. Bepaalde oliën zouden kunnen helpen. Je kunt je haar wel minder vaak, in ieder geval niet dagelijks, wassen.

Gerelateerde berichten

Over ons

In onze artikelen besteden we aandacht aan zorgmiddelen. Blijf onze site zeker volgen voor de noodzakelijke updates!

Contactgegevens

Via info @ zorgmiddelenwinkel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden