Zorgmiddelen winkel

Alles wat je moet weten over aambeien

Geplaatst op

Je lichaam is je als het goed is lief. Je wil er goed voor zorgen en het gezond houden. Dit is eigenlijk het allerbelangrijkste in je hele leven. Waarom? Omdat je zonder je gezondheid helemaal nergens bent. Je kunt nog zo rijk zijn, maar als je verlamd bent bijvoorbeeld, kun je er niets mee. Toch heeft iedereen wel eens last van een lichamelijk kwaaltje. Dit lichamelijke kwaaltje kan zich in vele soorten en maten voordoen en aambeien is hier één van. Heel veel mensen hebben op een punt in hun leven wel eens last van aambeien en dat is niets om je voor te schamen. Daarom gaan we je een beetje op gang helpen. We doorbreken het taboe en vertellen je alles over aambeien wat je moet weten. Dus, kamp je met dit probleem of wil je er meer over weten? In beide gevallen ben je hier aan het juiste adres en vragen we je om verder te lezen. 

Wat zijn aambeien?

Je lichaam moet ontlasting afscheiden. Voor vocht gebeurt dit via het plassen, en de andere manier is poepen. Bij ontlasten zijn er twee dingen heel belangrijk; de endeldarm en de anus. Aambeien zijn in essentie opgezwollen zwellichamen in de endeldarm. Deze zwellichamen zijn van belang omdat ze voor het sluiten van de anus zorgen. Als deze zwellichamen zich binnen de anus bevinden en uitzakken/opzwellen, dan zijn er inwendige aambeien. Is dit het geval maar dan buiten de anus, dan is er sprake van een uitwendige aambei. Aambeien kunnen ontstaan door vele oorzaken, maar een aantal hiervan zijn vrij logisch; weinig lichaamsbeweging, overgewicht, te hard persen en ga zo maar door. Meestal gaan ze vanzelf over en zijn er lichte tot milde klachten, maar dat is niet altijd zo.

Hoe verhelpen? 

Zoals hierboven gezegd is het meestal zo dat aambeien vanzelf overgaan en weinig klachten met zich meebrengen, maar dat is niet altijd het geval. Dan zul je moeten zorgen voor een behandeling. Een behandeling van aambeien is bijvoorbeeld mogelijk bij een polikliniek. Deze behandelingen kunnen bijvoorbeeld een kleine insnede bevatten, maar ook een barron-ligatie.

Gerelateerde berichten

Over ons

In onze artikelen besteden we aandacht aan zorgmiddelen. Blijf onze site zeker volgen voor de noodzakelijke updates!

Contactgegevens

Via info @ zorgmiddelenwinkel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden