Zorgmiddelen winkel

Botox 101: 7 vragen en antwoorden over botox

Geplaatst op

De Botox behandeling is razend populair. Belangrijk bij deze cosmetische behandeling is dat je jezelf op voorhand goed laat informeren en kiest voor een ervaren specialist op het gebied van Botox. Hier zijn 7 vragen en antwoorden die gaan over de behandeling.

 

Wat is de procedure?

Botox is een snel ontwikkelende niche binnen de cosmetische dermatologie, waarbij het gezicht of lichaam geheel of gedeeltelijk wordt aangepast zonder het gebruik van traditionele chirurgische ingrepen. Het doel van een niet-chirurgische cosmetische reconstructie is het herstel van de symmetrie en de proporties waar mogelijk om de patiënt tevreden te stellen.

 

Hoe werkt het?

Botox blokkeert signalen van de zenuwen naar de spieren. De geïnjecteerde spier kan niet langer samentrekken, waardoor de rimpels ontspannen en verzachten. Het wordt meestal gebruikt bij voorhoofdlijnen, kraaienpootjes en fronsrimpels. Rimpels veroorzaakt door schade door de zon en de zwaartekracht zullen niet reageren op Botox.

 

Voor wie is het?

Niet-chirurgische cosmetische behandelingen worden meestal uitgevoerd na een trauma, ernstig letsel of na een ziekte die het uiterlijk van het gezicht of lichaam heeft vervormd. Het is ook een populaire procedure voor patiënten met geboorteafwijkingen. Daarnaast wordt het steeds meer toegepast als esthetische

 

Is het veilig?

Ja, maar cosmetische reconstructie is nooit risicoloos. Daarom moet de behandeling worden uitgevoerd door een medische professional. Voor een Botox behandeling in Amsterdam raden we de praktijk Annebeth Kroeskop aan.

 

Is botox pijnlijk?

De meeste patiënten ervaren een licht drukgevoel door de toediening van de huidvuller. Bij een Botox behandeling kan er plaatselijke verdovende crème worden gebruikt.

 

Wat is de hersteltijd?

De downtime is minimaal en je kunt je dagelijkse activiteiten meteen hervatten. Wel kan er een lichte doffe pijn blijven hangen en er kan een zwelling of blauwe plek ontstaan.

 

Wanneer zal ik resultaten zien?

Je zult de gevolgen onmiddellijk zien, terwijl de resultaten op lange termijn tot 2 jaar kunnen duren.

Gerelateerde berichten

Over ons

In onze artikelen besteden we aandacht aan zorgmiddelen. Blijf onze site zeker volgen voor de noodzakelijke updates!

Contactgegevens

Via info @ zorgmiddelenwinkel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden