Het is voor een zorgmiddelenwinkel belangrijk dat een vloer zowel voldoet aan praktische eisen als op het gebied van de uitstraling. In een winkel met zorgmiddelen waar bijvoorbeeld loopmiddelen te koop worden aangeboden net als sta-op stoelen of andere hulpmiddelen is de uitstraling uiteraard van belang. Daar draagt de vloer voor een deel aan bij. Zo is het eveneens van belang dat er sprake is van een vloer die veilig is. Vooral ook omdat bezoekers van de winkel niet altijd in optimale conditie zijn, zoals slecht ter been. Er zijn wat dat betreft een aantal geschikte vloeren voor een zorgmiddelenwinkel, zoals een uitvoering van gietvloer beton.

Gietvloer beton

Als er sprake is van de keuze voor een nieuwe vloer in een zorgmiddelenwinkel geldt dat een gietvloer op beton een uitstekende keuze is. Gietvloeren zijn namelijk zowel op het gebied van uitstraling als ten aanzien van veiligheid en praktisch gemak ideaal. De uitvoering is strak en naadloos, hetgeen in een ruimtelijk effect voorziet. Hierdoor is er sprake van een moderne look en daardoor komen de hulpmiddelen en zorgmiddelen in uw winkel op een perfecte manier uit. Met betrekking tot de veiligheid geldt dat het mogelijk is om het vloeroppervlak uit te voeren met antislip, zodat er een bepaalde mate van stroefheid ontstaat. Dat is belangrijk omdat bezoekers vaak kwetsbaar zijn als het om de bewegingsflexibiliteit gaat.  

Woonbeton

Woonbeton is eveneens een geschikte vloer om toe te passen in een zorgmiddelenwinkel. Deze vloer is net als bij de combinatie gietvloer beton volledig naadloos te plaatsen. De uitstraling is tijdloos, maar wel met een stijlvol karakter en dat maakt net even het verschil. Het hangt van de gewenste uitstraling voor de zorgmiddelenwinkel naar welke vloer de keuze uitgaat. Zowel de gietvloeren als woonbetonvloeren zijn praktisch in het onderhoud, zoals op het gebied van de schoonmaak. Bovendien betreft het slijtvaste vloeren die qua levensduurlengte jaren meegaan.