Zorgmiddelen winkel

Het belang van een gezond gebit

Geplaatst op

Tandarts Amsterdam Centrum levert een bijdrage voor een gezond gebit. De behandelingen die zij bieden zorgt voor het behoud van je gezond gebit. Bij problemen kunnen zij ingrijpen en behandelingen verrichten die die problemen oplossen. Bij hen kun je ook terecht voor het bleken van je tanden. Dat is een manier om wittere tanden te krijgen.

Behandelingen bij tandarts

De behandelingen die je bij de tandarts krijgt, hangt af van de situatie van je gebit. Bij periodieke behandelingen is het puur een controle op de gezondheid van je gebit. Bij afwijkingen kan je te maken krijgen met specifieke behandelingen zoals gaatjes vullen, wortelkanaalbehandeling, verstandskies trekken. Je kunt ook een behandeling nemen om je tanden witter te krijgen. Deze behandeling wordt tandenbleken genoemd. 

Je tanden witter krijgen

Tanden Bleken is een methode om je verkleurde tanden witter te krijgen. Door eten en drinken verkleuren je tanden heel makkelijk. Ook heeft roken, koffie en thee invloed op het verkleuren van je tanden. Gele tanden bevatten meer glazuur die de beschermlaag van je gebit niet kan missen. De enige manier om je tanden witter te krijgen is het bleken van je tanden. Wel is het verstandig om dit door een tandarts of mondhygiënist te laten doen. Je kunt je tanden ook zelf bleken. Dit kan je doen door middel van een bleeklepel en bleekgel. Het beste is om deze middelen bij je tandarts te vragen. De eerste keer kunnen zij het voordoen. Die kunnen je laten zien hoe, wanneer en hoe vaak je je tanden moet bleken.

Zorgverzekeringen

Als we het hebben over zorgverzekeringen, kunnen we dit verdelen in 2 pakketten. Het basispakket en een aanvullend pakket. Je bent als inwoner of werk in Nederland minimaal verplicht om een basisverzekering af te sluiten. Daarnaast kan je ervoor kiezen om een aanvullende verzekering af te sluiten. Dit hangt af van waar je voorkeur op ligt. De overheid heeft in Nederland de lead met betrekking tot vergoedingen die in de basisverzekering opgenomen worden. 

Basisverzekering

Basisverzekering is de minimale zorgverzekering dat een ieder dient af te sluiten. Deze verzekering vergoedt je in volgende situaties:

  • Bezoek aan de huisarts
  • Zorg in het ziekenhuis
  • Medicijnen
  • Vervoer met een ambulance

Aanvullende verzekering

Aanvullende zorgverzekering vergoedt je voor de gevallen die je basisverzekering niet vergoedt. Zo kan je met een aanvullende verzekering vergoeding krijgen voor bijvoorbeeld meer fysiotherapie, lenzen en brillen. Ook kan je vergoeding krijgen voor een beugel of andere zaken rondom tandheelkunde. Je hebt alleen eigen risico voor je basisverzekering. Eigen risico wordt bij een aanvullende verzekering buiten beschouwing gelaten.

Gerelateerde berichten

Over ons

In onze artikelen besteden we aandacht aan zorgmiddelen. Blijf onze site zeker volgen voor de noodzakelijke updates!

Contactgegevens

Via info @ zorgmiddelenwinkel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden