Zorgmiddelen winkel

Het gemak van een brace

Geplaatst op

Om na een blessure weer aan de slag te kunnen als fervent sporter, raden we je aan gebruik te maken van een brace. Een tennisser kan bijvoorbeeld gebruik maken van een polsbrace om zijn geblesseerde pols te ontzien en te ondersteunen. In deze blog nemen we de verschillende braces met je door.

Wat is een brace?

Wanneer een spier of gewricht minder goed presteert, bijvoorbeeld door een blessure, dan kan een brace dit compenseren. Je krijgt meer stabiliteit door een brace waardoor je sneller kun genezen van een blessure. Ook als je weer kunt sporten, wanneer de blessure zo goed als weg is, raden veel experts aan een brace te gebruiken. Zo zullen je bewegingen gecorrigeerd worden als ze instabiel zijn, dan hoeft je lichaam dit niet te doen.

Polsbrace

Met een polsbrace kun je zonder problemen dagelijkse dingen doen. Het is vaak erg handig om een brace te dragen bij een blessure aan je pols, want je gebruikt je pols toch de hele dag. Zo komt deze beter tot rust en herstelt sneller. Voor veel klachten kan een passende polsbrace gemaakt worden.

Elleboogbrace

Wat voor de polsbace geldt, is ook zeker waar bij de elleboogbace, deze helpt pijn verminderen en zorgt ervoor dat de elleboog sneller geneest. Tijdens het sporten voorkom je blessures met deze brace.

Kniebrace

Wanneer je door een sportblessure of een bepaalde aandoening last van je knie hebt, kun je hiervoor een kniebrace dragen. Voor deze brace (en de anderen) heb je verschillende uitvoeringen die stuk voor stuk passen bij een bepaalde aandoening of klacht.

Enkelbrace

Een van de meest gehoorde klachten spelen zich af in het gebied van de enkel. Het is relatief gemakkelijk deze te verstuiken door onoplettendheid, bijvoorbeeld je verstappen bij een stoeprand. Ook met sporten gaat het geregeld mis. Een enkelbrace is ook erg handig als je zwakke enkels hebt, de steun die deze biedt kan je helpen toch op die noren over het ijs te kunnen glijden.

Kies voor kwaliteit

Koop niet de eerste de beste brace. Laat je goed voorlichten over welke brace voor jouw klacht of aandoening het beste is. Zoals we al aangeven zijn er verschillende braces waarmee specifieke klachten gecompenseerd kunnen worden. Dat kan het allerbeste met een hoogwaardige brace. Coda: er zijn ook schouder-, rug- en duimbraces. Doe er je voordeel mee!

Gerelateerde berichten

Over ons

In onze artikelen besteden we aandacht aan zorgmiddelen. Blijf onze site zeker volgen voor de noodzakelijke updates!

Contactgegevens

Via info @ zorgmiddelenwinkel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden