Zorgmiddelen winkel

Hoe bereid je je voor op goed herstel na een cosmetische ingreep?

Geplaatst op

Nadat je hebt besloten om plastische chirurgie te ondergaan en je hebt gekozen voor een geweldige plastische chirurg, ga je waarschijnlijk een fantastisch resultaat krijgen, toch? Eigenlijk is er iemand anders die net zo essentieel is voor een geweldig resultaat – jij!

De beste plastische chirurgen nemen alle mogelijke maatregelen om de risico’s te minimaliseren, maar ze kunnen er niet bij zijn als je herstelt, dus dan ben jij degene die de touwtjes in handen heeft. Als jij de regels versoepelt, kan het zijn dat je een noodbloeding of een andere complicatie krijgt die een noodoperatie vereist of die je resultaat voor altijd beïnvloedt.

Jouw rol in een soepel herstel

Dus wat kan je doen om je kansen op een soepel herstel te vergroten?

  1. Volg de instructies van je chirurg. Als je vraagt om een uitzondering op de voorschriften, zoals eerder sporten dan aanbevolen of het innemen van een medicijn op een “niet innemen” lijst, denk dan na over wat je vraagt. Wil je dat je chirurg wat minder strikt en secuur te werk gaat? Als het antwoord nee is, verwacht dan hetzelfde van jezelf.
  2. Bereid je huis op voorhand voor. Regel een ziekenhuisbed, een ligstoel, een verzorger of voorgekookte maaltijden op voorhand, zodat je de dag voor de ingreep niet gaat rommelen.
  3. Voor ambulante chirurgie moet je iemand vinden die je op tijd kan ophalen. De centra voor ambulante chirurgie hebben geen personeel om laatkomers op te vangen, en het kan zijn dat je moet betalen.
  4. Als je plastisch chirurg je vraagt om een verzorger te hebben, maak dan vooraf afspraken.
  5. Als je verantwoordelijk bent voor anderen, zoals kinderen of ouders, zorg dan dat iemand anders voor hen zorgt, zodat je voor jezelf kunt zorgen.
  6. Heb geduld. Genezing kost tijd. De zwelling gaat niet meteen weg, de littekens zijn roze terwijl ze genezen, en je eindresultaat kan wekenlang, zelfs maandenlang, niet zichtbaar zijn.
  7. Als je vragen hebt, bel dan. Soms kan een eenvoudige vraag een heel belangrijk onderwerp raken.
  8. Sommige patiënten ervaren emotionele ups en downs tijdens de herstelfase van de operatie. Dit is normaal. Deel je gevoelens mee aan je plastisch chirurg en je personeel, want het is hun taak om je te ondersteunen als je achteruit gaat.
  9. Als de resultaten niet voldoen aan het ideaal dat je verwachtte, bespreek dan je zorgen bij je volgende bezoek. Ongeacht het lichaamsdeel, als je er twee hebt, zal de ene kant natuurlijk hoger, groter of anders zijn dan de andere. Onze ogen zien die verschillen vaak pas na de operatie, wanneer alles er nieuw uitziet voor het oog. Je plastisch chirurg kan je helpen om afwijkingen die van nature voorkomen te onderscheiden van afwijkingen die het gevolg zijn van een operatie.

Dit waren onze tips. Lees ze goed door en probeer ze zo goed mogelijk na te leven. Dan zul je zien dat het herstel een stuk makkelijker gaat.

Gerelateerde berichten

Over ons

In onze artikelen besteden we aandacht aan zorgmiddelen. Blijf onze site zeker volgen voor de noodzakelijke updates!

Contactgegevens

Via info @ zorgmiddelenwinkel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden