Zorgmiddelen winkel

Is een aanvullende zorgverzekering in 2021 nodig?

Geplaatst op

Veel mensen vragen zich af of ze een aanvullende zorgverzekering 2021 nodig hebben. Dit is een zeer terechte vraag, want je kunt eenmaal per jaar je zorgverzekering wijzigen en dat is de maand voordat het nieuwe zorgverzekering bedrag wordt vastgesteld. Omwille van die reden is het dan ook een zeer legitiem om af te vragen of al die aanvullende zorgverzekeringen wel nodig zijn in 2021.

Het is namelijk een belangrijk gegeven dat een groot deel van de Nederlandse bevolking over is verzekerd, zoals dat zo mooi wordt genoemd. Dit houdt in dat je voor veel te veel zaken verzekerd bent, terwijl je die niet eens nodig hebt. Hieronder geven we tips, zodat jij kunt bekijken wat jij wel nodig hebt als aanvullende verzekering en wat niet. Zodat jij maandelijks extra geld kunt besparen en leuke dingen met dit geld kan gaan doen.

Kijk goed naar het verleden

Het is allereerst belangrijk om te kijken naar het verleden als het gaat om je aanvullende verzekering. Is het bijvoorbeeld zo dat jij al jaren een tandartsverzekering hebt. Maar dat blijkt dat jij die tandartsverzekering eigenlijk nooit gebruikt, omdat je tanden altijd goed zijn? En de kans vrij groot is dat dit in de toekomst zo blijft? Dan is het aan te raden om deze aanvullende verzekering stop te zetten, omdat je er meer geld aan kwijt bent dan dat het gaat opleveren. Zo moet je ook kijken naar andere typische aanvullende verzekeringen. Een andere verzekering waar mensen zich doorgaans voor oververzekeren is de zogenaamde fysiotherapie. Meestal kun je dan instellen dat de eerste zoveel sessies gratis zijn. Maar ook hierbij geldt: kijk goed of jij hier wel gebruik van maakt. De meeste mensen hebben bijvoorbeeld niet eens fysio nodig, zeker niet wanneer ze bijvoorbeeld niet fanatiek sporten.

Weegt de verzekering op tegen de kosten

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken of de verzekering opweegt tegen de kosten die jij daadwerkelijk moet betalen. Hoe zit dat precies? Welnu, stel je het volgende voor. Jij hebt een tandartsverzekering voor periodieke controle en daarvoor betaal je maandelijks een bedrag van €5. Dan ben je in totaal €60 per jaar kwijt. De meeste mensen doen echter een periodieke controle per jaar en deze is minder dan €60. Dan weegt de verzekering dus niet op tegen de kosten en kun je er net zo goed geen één afsluiten. Natuurlijk is dit slechts een voorbeeld, maar dan begrijp je een beetje het idee.

Kijk goed!

Al met al is het dus belangrijk om goed te kijken of jij echt een aanvullende verzekering nodig hebt. Soms kan het wel veel voordelen hebben, maar het is evengoed zo vaak het geval dat je veel te veel aan het betalen bent.

Bron: https://www.zorgverzekeringvergelijken2021.nl/beste-zorgverzekering/

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

In onze artikelen besteden we aandacht aan zorgmiddelen. Blijf onze site zeker volgen voor de noodzakelijke updates!

Contactgegevens

Via info @ zorgmiddelenwinkel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden