Zorgmiddelen winkel

Je kans op herstel van kanker vergroten

Geplaatst op

De diagnose van kanker is vastgesteld bij je. Dit is rot nieuws, en dat begrijpen we. Toch willen wij er samen met jou en Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds alles aan doen om jouw kans op herstel van kanker te vergroten. Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds heeft meerdere onderzoeken naar dit onderwerp gedaan. In deze blog vertellen we je wat jij eraan kunt doen om je herstel te bespoedigen. 

Voeding

Net als wanneer je geen kanker had gehad, moet je ook nu op je voeding letten. De voeding is nu eigenlijk nog belangrijker. Meerdere onderzoeken van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds hebben uitgewezen dat de benodigde voedingsstoffen binnenkrijgen tijdens je behandeling van nog groter belang zijn dan als je geen kanker zou hebben. Een evenwichtig dieet dat voorziet in al je wensen en behoeften zou moeten worden samengesteld door een voedingsdeskundige en je behandelend arts samen. Er zijn ook speciale boodschappenlijstjes door het Wereld Kanker Onderzoek Fonds voor mensen waarbij kanker is gediagnosticeerd. 

Beweging

Ja, het is begrijpelijk dat je wanneer je ziek bent zoveel mogelijk wil uitrusten en liggen. Toch wijzen meerdere onderzoeken van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds uit dat bewegen heel gunstig kan zijn voor je herstel. Tuurlijk, je moet niet met gewichten gaan smijten in de sportschool of een halve marathon gaan lopen, maar beweging op zichzelf is zeer goed volgens het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Kijk wederom met je behandelend arts naar wat mogelijk is en wat is aan te raden. Bij voorkeur doe je dit onder begeleiding van een fysio. 

Buiten zijn

Zoals altijd is stress een slechte zaak bij het ziek zijn. Wanneer iemand gestrest is, wordt er een hoge hoeveelheid cortisol in het lichaam aangemaakt. Een hoge hoeveelheid cortisol in je lichaam dat voor langere tijd wordt aangemaakt, zorgt voor een negatieve invloed op je immuunsysteem en je gezondheid in het algemeen. Er zijn natuurlijk meer dingen die je kunt doen om je stress te verminderen, maar buiten zijn is een van de effectiefste manieren om een gestreste gemoedstoestand te tackelen. Ga regelmatig naar buiten, al is dit onder begeleiding of in een rolstoel.

Gerelateerde berichten

Over ons

In onze artikelen besteden we aandacht aan zorgmiddelen. Blijf onze site zeker volgen voor de noodzakelijke updates!

Contactgegevens

Via info @ zorgmiddelenwinkel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden