Zorgmiddelen winkel

Kies je ideale zorgverzekering: handige keuzetips

Geplaatst op

Het is belangrijk om een zorgverzekering te hebben die past bij je situatie. In deze blog gaan we je een aantal keuzetips geven waarmee jij de ideale zorgverzekering kunt afsluiten. Kijk snel met ons naar de tips om je een goede keuze te kunnen laten maken. Ontdek ze allemaal.

Check de voordeligste verzekering

Het is lang niet altijd het meest voordeligst om de goedkoopste verzekering te kiezen. Een laag maandbedrag is niet per se de juiste keuze voor je situatie. Stel je voor dat je in het buitenland in het ziekenhuis belandt. Dat wordt meestal niet of te weinig vergoed door een verzekering met een lage premie en weinig dekking (want een lage premie en weinig dekking gaan vaak hand in hand). Je kunt heel eenvoudig op vergelijkingssites kijken om de dekking en de premie per maand of kwartaal te zien.

Kijk wat de deals voor nieuwe klanten zijn

Wanneer je een nieuwe klant ergens wordt, is het vaak mogelijk om een deal te krijgen of een lager maandbedrag voor een gedegen dekking. Overstappen naar een andere verzekeraar kan lonen. Dit kun je ook weer gebruiken om een beter deal bij je huidige verzekeraar te krijgen. Bel gewoon op en zeg dat de concurrent een betere deal heeft, dan is er ineens heel veel mogelijk.

Complementaire verzekeringen

Een passende zorgverzekering (passend bij je situatie) is nog niet geheel afdoende. Vaak is het nodig om meer verzekeringen af te sluiten, zeker als je bijvoorbeeld op vakantie gaat naar het buitenland. Welke verzekeringen sluit je dan af? Laten we eens beginnen met een reisverzekering. Het is goed om een verzekering af te sluiten die dekkend is in het buitenland. Het is wel handig om te kijken wat er onder de polisvoorwaarden valt, soms vallen ongelukken met outdoor sporten als bergbeklimmen hier niet onder. Dan moet je vaak een aanvullende verzekering afsluiten.

Check welke dekking je echt nodig hebt

Andersom is het ook zo dat je veel dekking kan hebben met een zorgverzekering, maar dat je daarmee wellicht te goed verzekerd bent. Sommige zaken hoef je misschien op grond van je leeftijd niet in een pakket te hebben. Het is goed om samen met een expert je polis door te lichten. Dan weet je zeker dat je verzekeringspakket helemaal past bij jouw situatie.

Conclusie

Door slim om te gaan met je zorgverzekering kun je jezelf een boel ellende besparen en is er zelfs geld te verdienen. Er zijn vaak voor nieuwe klanten deals waar bestaande klanten niet van profiteren. Je moet in dat geval altijd onderhandelen. Ook een vergelijking doen op een vergelijkingssite is een eye opener, dan zie je ineens hoeveel je kunt besparen. Laat je desgewenst informeren door een expert.

Gerelateerde berichten

Over ons

In onze artikelen besteden we aandacht aan zorgmiddelen. Blijf onze site zeker volgen voor de noodzakelijke updates!

Contactgegevens

Via info @ zorgmiddelenwinkel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden