Zorgmiddelen winkel

Maak je bedrijf een stuk veiliger

Geplaatst op

Wil jij dat je bedrijf een stuk veiliger gemaakt kan worden? Dan moet je even de volgende stappen volgen die we in de blog voor je uiteengezet hebben. Lees snel verder en doe je voordeel met de tips die we je hieronder geven. Ben je nog niet helemaal klaar met lezen, dan is het ook leuk om onze andere blogs even te checken. We posten geregeld nieuwe blogs zodat je op de hoogte bent. 

Wat kan ik doen om mijn bedrijf veiliger te maken?

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om jouw bedrijf een stuk veiliger te maken. Zo is het erg belangrijk dat jij zorgt dat er voldoende zorgmiddelen aanwezig zijn in het pand. Dan kan het gaan over brandblussers, maar ook over branddekens en douchen voor de ogen. Dit laatste is in het bijzonder van belang wanneer je werkt met irriterende stoffen. Daarbij is het ook erg belangrijk om een bedrijfshulpverlener in je bedrijf aanwezig te hebben. Wanneer je een wat groter bedrijf hebt, is het verplicht om meerdere bedrijfshulpverleners aan te stellen.

Een bedrijfshulpverlener in je bedrijf 

Het is dus verplicht om een bedrijfshulpverlener in je bedrijf aan te stellen. Daarbij gaat het om een normale medewerker die een extra cursus gevolgd heeft. Dat noemen we ook wel een bhv opleiding. Tijdens deze opleiding leert een medewerker hoe hij of zij beginnende branden moet blussen. Ook wordt er veel aandacht besteed aan het geven van eerste hulp. Daarnaast is het mogelijk dat de bedrijfshulpverlener assisteert bij het evalueren van het personeel uit een pand waar een calamiteit plaatsgevonden heeft. 

Wanneer een medewerker gewond geraakt is tijdens het bedrijfsongeval, dan is het mogelijk dat de bedrijfshulpverlener in actie komt en eerste hulp geeft. Het kan zo zijn dat een bedrijfshulpverlener mond-op-mondbeademing moet geven of iets dergelijks, zo worden er al zorghandelingen uitgevoerd nog voordat de ambulance er is, en dat kan levens redden. 

De opleiding voor bedrijfshulpverlener duurt een dag en je kunt daarna direct met je certificaat in de hand aan de slag op de werkvloer als bedrijfshulpverlener.

Gerelateerde berichten

Over ons

In onze artikelen besteden we aandacht aan zorgmiddelen. Blijf onze site zeker volgen voor de noodzakelijke updates!

Contactgegevens

Via info @ zorgmiddelenwinkel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden